top of page

LittRarTur til St. Petersburg (4 netter).

Mandag:  

Vi møtes på Gardermoen senest kl. 08.00. (Den litt rare reiseleder vil stå ved rulletrappen opp fra Flytogterminalen). Norwegians direkte rute har avgang kl 09.35 for en to-timers lang flytur til St. Petersburg, der vi pga. tidsforskjellen ankommer 13.35 lokal tid. Vår norsk talende guide, Galina, som vil være med oss under hele oppholdet, møter oss på flyplassen og tar oss til sentralt beliggende Hotel Nevsky Grand. Vi vil være innsjekket ca kl 15.00, og spaserer rett deretter til cafe Stolle, for å få en liten lunsj (inkludert). (Klokken er nå bare 13.00 norsk tid, så det er ikke sen lunsj.) For de som ikke kan vente så lenge vil det være mulighet for å kjøpe en sandwich på flyet.

Heretter vil det være fritid til kl 18.00 når vi møtes i hotellets 6. etasje, i et konferanserom for presentasjon og velkomst, samt første del av foredragsrekken Fra russisk til sovjet-russisk litteratur som denne gang naturlig nok tar for seg starten. Etter foredraget spaserer vi kl 19.30 til restaurant Kalinka-Malinka til middag kl 20.00.

 

Tirsdag:  

Den store sightseeing dagen: Vi starter fra hotellet kl 09.00 og tar på en generell bytur forbi St. Petersburgs mange kanaler frem til lunsj, med stopp ved Isak-katedralen, Bronserytteren, Smolensk-kirken m.m. Vi avslutter på Peter-og-Paul festningen, med Katedralen og fengslet, før vi tar lunsj-pause på restaurant Austeria.

Etter lunsj har vi et besøk på Eremitagen, Vinterpalasset. Dette ligger ganske kort vei fra hotellet, og vi spaserer tilbake på egen hånd - når vi ønsker det. Det vil dog bli anmerkninger til de som ikke rekker del 2 av foredragsrekken Fra russisk til sovjet-russisk litteratur  kl 18.30

Kl. 19.45 skal vi være på vår restaurant Saint Petersburg (10 minutters spasertur fra hotellet) til middag og russisk show så vennligst møt klar til avgang umiddelbart etter foredraget.

Onsdag:  

Dagen er til egen disposisjon. Guiden vil være til disposisjon på hotellet i tiden 9.00-11.00 for individuelle anbefalinger og henvisninger. Lunsj vil foregå på egen hånd.

På høst-turen vil det være mulighet for ballettforestilling på Hermitage Theather for Classical Russian Ballet, grunnlagt 1783 -  forestillingen begynner kl. 20.00, men teateret åpner kl. 19.00. Middagen vil være kl 17.00 på restaurant NEP nær Hermitage Theather. Vi spaserer fra hotellet til restauranten kl 16.30. For de som vil i teateret er det retur til hotellet på egen hånd etter forestillingen.

På vår-turen vil det være mulighet for ballettforestilling på Mariinsky Kirov Theater -  forestillingen begynner kl. 20.00. Middagen vil være kl 17.30 på restaurant Teatro nær Mariinsky Kirov Vi tar buss fra hotellet til restauranten kl 16.30. Retur til hotellet på egen hånd.

Torsdag:  

Dette er den litterære dagen. Vi starter dagen med Fra russisk til sovjet-russisk litteratur del 3 kl 09.30. Deretter tar vi på tur med i Det litterære St. Petersburg. Starter etter foredraget kl ca 10.40 med å kjøre til Dostojevskijs leilighets museum der vi får en ca halvannen times omvisning. Etter en kort busstur blir det lunsj på restaurant Troika. 

Vi besøker Fontanka House, som var poeten Anna Akhmatovas hjem i størstedelen av hennes liv. Museet gir et tankevekkende inntrykk av livet for Akhmatova og hennes samtidig under den totalitære sovjet-tiden.

På veien tilbake til hotellet stopper vi på Podval Brodiachej sobaki, eller Stray Dog cafe, som stedet også kaller seg. Cafeen er en litteraturhistorisk severdighet da det var her akmeister, modernister, futurister og andre løsbikkjer som Anna Akhmatova, Osip Mandelstam, Velimir Khlebnikov, Vladimir Majakovskij m.m.fl. møttes på 10 og 20-tallet. Det bli både litterære innslag, og noko smått, men  sterkt attåt for de som ønsker det. Og kaffe ved siden av.

Kl. 17.30 avsluttes seansen med det litterære og det vil være mulighet for besøk i "Blodskirken" (Oppstandelseskirken) på egen hånd før middag. I dag er det ikke litterært foredrag på kvelden før middag, så vi møtes kl 19.45 og spaserer til restaurant Literary coffee-room (“Literaturnoje kafe”), der også er litteraturhistorisk viktig. Det var her Aleksander Pusjkin møte sin sekundant før den skjebnesvangre duellen i 1837. Er vi heldige vil det være operasang til middagen.

 

Fredag:  

Før vi forlater rommene helt møtes vi kl 09.30 til det siste av de fire foredragene Fra russisk til sovjet-russisk litteratur. 
Kl. 11.00 sjekker vi ut, og reiser med bussen til flyplassen. Her gjennomgår vi en omfattende sikkerhetskontroll, før vi letter med Norwegian kl. 14.35 lokal tid. Det vil være en lett servering ombord (inkludert), og pga tidsforskjellen lander vi på Gardermoen kl. 14.35 lokal norsk tid.

bottom of page