top of page

Litteraturkurs

Jeg har tilegnet en stor del av livet mitt til litteraturen, og jeg tenker på lesning som en form for lykke.

Jorge Luis Borges

Liker du å lese? Da er dette kurset for deg!

Litteratur med lesegleden i sentrum, en inspirerende innsikt i verdenslitteraturens hovedverker, og i litteraturens vesen og veier. Lesningen vil bli rikere, og leselysten større.

Skal vi kalle det avanserte lesesirkler? Vi ikke bare leser en bok og diskuterer den, vi nærleser en bok, for bare slik kan man nå dybdene i den - og får øye på de små uoppdagede sidene som ikke ses ved en hastig lesning for å bok ferdig og komme i gang med neste bok i årets mangfoldige bokhøst.

 

Det er i praksis ingen grense for hva kurset kan inneholde av forfattere og titler, så i prinsippet kan du selv kan bestemme innholdet av kurset. Min erfaring gjennom snart 25 år med sike kurs kan dog evt. brukes til å lede deg på sporet av noe stort. Jeg vil også anbefale Litteraturkunnskap I som et grunnkurs.

 

Kurs kan varieres i timetall og antall ganger i hver bolk etter ditt ønske. 

Dersom du har spesielle ønsker kan vi sette sammen et opplegg som passer deg og dine. Kontakt meg for en nærmere avklaring av mulighetene og priser. Prisen er ikke ublu, og du får mye inspirasjon og leselyst for pengene. (Etter hva jeg hører...)

 

Kanskje du ønsker å starte med et foredrag så du ser at du ikke kjøper katten i sekken? Her er en rekke forslag. Men i øvrig kan også litteraturkursene fremføres som mer foredragsbaserte opplegg.

 

For seniorer er det plasser for individuelle på kurs på seniorsentre.

Se mer

bottom of page