janmark


"Har vi funnet hemmeligheten, blir vi lykkelige, men noe dør. Bør vi da finne den? Nei, men vi bør søke, fordi det fins en annen god regel: den, at hvis vi gir opp å søke går noe tapt."

Per Olov Enquist: Karttegnerne

 


Litteraturkurs.

Liker du å lese? Da er dette kurset for deg!

Litteratur med lesegleden i sentrum, en inspirerende innsikt i verdenslitteraturens hovedverker, og i litteraturens vesen og veier. Lesningen vil bli rikere, og leselysten større.

Inspirerende og berikende vandringer i litteraturens verden. Joseph Conrad har sagt at han som forfatter bare utfører halve dansen - den andre halvdelen må leseren ta seg av. Det er derfor i utgangspunktet at leserens rolle og lesegleden som står i sentrum, og kurset tar sikte på å gjøre oss til bedre lesere. 

Min tilnærming stiller dog kanskje flere spørsmål enn den gir svar, og er nettopp derved som den gode litteratur selv: Åpen, tankevekkende, utvidende. Mit sikte er å gi inspirasjon, ikke å danne grunnlag for name-dropping eller kunnskaps-snobbing.

En av kursenes tilbakevendende slogans lyder: Les langsomt! Det spiller nemlig egentlig ingen rolle om vi leser èn eller fem bøker i året, det viktige er at vi nyter lesningen. Jeg er også svært, svært glad i Per Olov Enquist's ord om lesning ovenfor.

Det startet i 1999 med en ide om et kurs på Friundervisningen i Oslo, og har etter hvert utviklet seg til kurs og foredrag på 3 forskjellige seniorsentre i Oslo og for lukkede private lag - med gode tilbakemeldinger. Deltakerne sier de har fått leselysten tilbake, at de leser med nye øyne og har fått samme øyne opp for sider ved litteraturen de ikke ante eksisterte - og kanskje også for en litteratur de ikke fantes.

Det er i praksis ingen grense for hvor langt kurset kan utvides - et av mine kurs går i 16. sesong (høsten 2010). I prinsippet kan du selv kan bestemme innholdet av kurset. Jeg vil dog anbefale Litteraturkunnskap I som et grunnkurs - evt. utvidet med de tilleggskurs jeg normalt har holdt. (Se forslag). 

Kurs kan varieres i timetall og antall ganger i hver bolk etter ditt ønske. 

Dersom du har spesielle ønsker kan vi sette sammen et opplegg som passer deg og dine. Kontakt meg for en nærmere avklaring av mulighetene og priser. Prisen er ikke ublu, og du får mye inspirasjon og leselyst for pengene. (Etter hva jeg hører...)

Kanskje du ønsker å starte med et foredrag så du ser at du ikke kjøper katten i sekken? Her er en rekke forslag. Men i øvrig kan også litteraturkursene fremføres som mer foredragsbaserte opplegg.

For seniorer er det plasser for individuelle på kurs på seniorsentre.


Foredrag
Kurs
Satser

Interessant? Ta kontakt, så finner vi frem til en måte å gi deg og dine en inspirerende vanding i litteraturens skoger.

Forside